Tipuri de eyeliner

Eyeliner-ul este unul dintre cele mai folosite produse în machiaj. Asta pentru că definește privirea, crează efectul de îndesire a genelor și oferă o alură senzuală ochilor. Poate fi folosit în zeci de moduri, modelând forma ochilor. Cu el creăm mult-iubitul efect de ochi de pisică.

     Există multe tipuri de eyeliner. Unele sunt mai simplu de utilizat, altele necesită o dexteritate înaltă. Iată principalele formule ale eyeliner-ului:

  1. Gel – se aplică, de obicei, cu o pensulă oblică, rigidă. Este comod în utilizare, are un efect intens și este blând cu pielea pleoapei. Unicul dezavantaj este faptul că se usucă repede, de aceea este important să-l ținem cât mai puțin timp deschis.

     Cum creez cu gel efectul de cat eye, vezi în tutorialul de mai jos. Folosesc gelul Blacktrack de la MAC.

  1. Lichid – oferă cel mai dramatic și intens efect. Este foarte rezistent. Se găsește sub formă de tub cu pensulă și sub formă de cariocă. Prima variantă este mult mai complicat de aplicat și necesită multă practică. Pe când, tipul cariocă este recomandat chiar și pentru începătoare, fiind foarte comod și stabil în utilizare.Cum trasez linia de tuș cu eyeliner lichid, vezi în tutorialul de mai jos. Folosesc eyeliner-ul de la Sephora.

  1. Creion – este, de asemenea, ușor de aplicat, dar din păcate este mai puțin rezistent. Nu toate tipurile de creion sunt potrivite pentru trasarea liniei ascuțite. Creioanele khol sunt cele recomandate, deoarece au o textură mai moale și alunecă mai ușor pe pleoapă. Creioanele khol pot fi folosite liber în machiajul de zi. Folosesc creionul khol de la Lancome.

  1. Acuarelă – este folosită, de obicei, în machiajele efectuate la salon. Nu se prea practică în condiții de casă. Este nevoie de profesionalism în aplicare, deoarece este mai complicat de mânuit. Se aplică cu o pensulă specială ascuțită. Se amestecă cu apă. Folosesc acuarelă de la Atelier Paris.

        Cum folosesc acuarelă în machiaj, vezi mai jos:

      Mai jos vezi diferența dintre ele la aplicare.  Sunt în ordinea în care au fost descrise în text: gel, lichid(cariocă), creion khol și acuarelă. Intensitatea maximă este la lichid și acuarelă. P.S. Machiajul din poză e realizat cu acuarelă.

     Indiferent ce tip de eyeliner folosești, este important să trasezi corect linia de contur. Dar cu detalii revin în alt articol. Celor curajoase dintre noi, le sugerez să renunțe la clasicul negru, în favoarea culorilor mai deosebite. Între timp, spune-mi, tu ce tip de eyeliner folosești?

0 comentarii
58 likes
Articolul precedent: Ordinea corectă de aplicare a machiajuluiArticolul următor: Smokey eyes întunecat

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *