Sfaturi pentru un machiaj de zi

Machiajul de zi este cel potrivit pentru birou, universitate, plimbări, cumpărături și alte activități zilnice. Acesta nu trebuie să fie deloc încărcat. Dimpotrivă cât mai subtil, natural, dar în același timp să-ți accentueze trăsăturile. Principala deosebire între machiajul de zi și cel de seară este intensitatea culorilor. Prin urmare, cel de zi nu trebuie să se remarce prin extravaganță, strălucire sau culori aprinse. Uite aici niște sfaturi pentru un machiaj de zi reușit:

Tenul

     Zi de zi este foarte bine să lăsăm tenul să respire, fără a-l încărca cu tone de produse, care dau aspectul de „față tencuită”. Îți recomand să folosești un BB sau CC cream. Acestea sunt foarte lejere și dau acoperirea necesară, pentru a arăta bine. Plus la asta, majoritatea conțin factor de protecție solară, ingredient extrem de necesar, mai ales în perioada caldă a anului. Mai multe detalii despre acestea și diferența dintre ele, vezi aici.

     Dacă totuși ești genul de persoană care nu poate ieși din casă fără fond de ten, atunci măcar alege unul cu o acoperire de la lejeră înspre mixtă. Și ai grijă la nuanța aleasă, să coincidă cu nuanța gâtului.

     Cearcănele de sub ochi și micile imperfecțiuni (coșuri, roșeață…) acoperă-le cu un strat finuț de corector. Și în cazul în care tenul tău este unul mai gras și are nevoie de fixare, atunci folosește o pudră translucidă, doar în zonele în care pe parcursul zilei, excesul de sebum devine evident.

Sprâcenele

     Sprâncenele au un rol important în general, dar în machiajul de zi rolul lor crește. Dat fiind faptul că nu ai alte accente puternice pe față, ai grijă ca sprâncenele tale să fie pensate și îngrijite. Alege-le o formă care îți avantajează fața. În cazul în care ai goluri, umple-le lejer cu un creion și apoi aplică un gel fixator, pentru a sta locului toată ziua. Evită sprâncenele intens creionate, cu linii dure și culori prea întunecate pentru tine.

Ochii

     E în regulă să folosești doar rimel pentru un machiaj de zi. Dar dacă totuși vrei să definești un pic mai mult ochii, atunci accentuează ușor linia genelor de sus cu un creion. Dacă vrei să mergi și mai departe atunci folosește farduri. Optează pentru culori mate, în nuanțe neutre de maro, sur, bej, roz pal, piersic. Orice ți se potrivește în funcție de culoarea ochilor, important să fie nuanțe cât mai naturale. Evită fardurile sidefate sau strălucitoare. Poți folosi un pic de sidef, doar pentru iluminarea colțului intern și arcadei sprâncenei. În rest să fie totul mat.

Obrajii și buzele

     Le-am pus împreună, deoarece este important ca nuanța rujului și a blush-ului să fie asemănătoare, pentru a nu arăta ca un clovn. Alege un ruj în nuanțe naturale de roz, piersic sau chiar un ruj nude. Cele mai practice sunt cele mate, deoarece sunt mai rezistente. Însă poți folosi și un gloss. Depinde ce iubești mai mult.

     Sper să-ți prindă bine aceste sfaturi zi de zi. Aici fraza „Less is more” ( Mai puțin este mai mult) se potrivește de minune. Evidențiază-ți frumos trăsăturile cu un minim de produse, pentru a avea un look fresh și drăguț.

0 comentarii
65 likes
Articolul precedent: Cum să-ți iluminezi corect fața?Articolul următor: Determinarea tipului de ten

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *