Machiaj rezistent pe timp de vară

Să ai un machiaj rezistent pe timp de vară poate fi o adevărată provocare. Asta deoarece din cauza căldurii: fondul de ten poate curge, creioanele de ochi se pot întinde, rujul devine lipicios. Pentru a evita toate aceste neplăceri, este esențial să ținem cont de câteva sfaturi, atunci când aplicăm machiajul în zilele toride. Așadar cum să-ți mărești rezistența machiajului pe timp de vară?

  1. Hidratare – da, hidratarea este foarte importantă, în special vara. Asta pentru că din cauza căldurii excesive, tenul are tendința de a se usca mult mai repede. De aceea, ai grijă să bei suficientă apă pe parscursul zilei și să aplici creme hidratante, dar cu formule lejere, care să intre rapid în piele. Cremele grase pot micșora rezistența machiajului tău, pentru că nu se îmbibă suficient de repede.
  2. Primer – este esențial să ai pe ce aplica restul machiajului, iar primerul este baza necesară. Acesta crește rezistența machiajului și plus la asta îți și închide porii, ceea ce oferă un aspect mult mai plăcut tenului.
  3. Înlocuiește fondul de ten – ar fi ideal să excluzi fondurile de ten pe timp de vară, mai ales zi de zi. Acestea încarcă mult prea mult tenul și atunci când temperaturile sunt ridicate, iar fața ta nu poate respira normal, pot apărea coșuri și alte erupții neplăcute. Folosește mai bine un BB sau CC cream, care acoperă suficient imperfecțiunile, nivelează culoarea tenului și plus la asta mai și conțin factor de protecție solară. Ceea ce e perfect! Vezi aici mai multe detalii pe acest subiect.
  4. Spray fixator/ Pudră translucidă – dacă totuși nu poți renunța la fond de ten sau ai un eveniment important și ai nevoie de acoperire maximă, atunci după ce finisezi machiajul, aplică un spray fixator pentru machiaj. Acesta se pulverizează de la o distanță de 15-20 cm. Cu ajutorul lui, machiajul va rămâne intact pe tot parcursul zilei. O altă soluție este să aplici pudră translucidă, aceasta va absoarbe excesul de sebum. Sau poți opta pentru apa termală. Aceasta are efect dublu: hidratare + fixare.
  5. Machiajul ochilor – pentru ochi folosește doar creioane waterproof, acestea sunt rezistente și nu se vor întinde. Iar dacă nu folosești creioane, atunci aplică un eyeliner rezistent. În cazul în care aplici farduri, alege farduri cremoase. Acestea se vor strânge mai puțin în pliul ochilor și vor arăta bine la soare. Ideal ar fi să aplici produsul cremos și apoi să-l usuci cu farduri-pudră. Dar poți sări peste acest pas. Dacă mergi să te scalzi și vrei un rimel rezistent, atunci alege unul waterproof. Însă nu recomand să-l folosești zi de zi, deoarece este prea dur pentru genele tale și se demachiază greu.
  6. Machiajul buzelor – pentru buze dacă vrei să folosești un gloss și să-l faci mai rezistent, atunci mai întâi conturează-ți buzele cu un creion. Dacă alegi un ruj, atunci asigură-te că este unul mat, acesta nu va curge și nu se va transfera.

     Nu uita că sunt șervețele speciale care absorb uleiul în exces. Ia-le cu tine în geantă și când simți că transpiri, tapotează ușor fața. Ține cont de aceste sfaturi și machiajul tău va arăta bine și la peste 30 de grade. Important este să nu aplici o tonă de produse. Pe timp de vară un număr cât mai mic de produse este secretul 😉 . Dacă ți-a plăcut acest articol, vezi aici și câteva trucuri pentru un bronz perfect. O vară cu soare în suflet și afară să ai !

0 comentarii
36 likes
Articolul precedent: Bronz perfect în 4 pași simpliArticolul următor: Fii un mac

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *