Îngrijirea tenului în perioada rece a anului

Odată cu sosirea frigului, tenul nostru are mult de suferit. Devine mult mai deshidratat, mai sensibil și mai crăpăcios. În perioada rece a anului, tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială, care să-l hidrateze intens și să-i ofere un aspect luminos. Vezi mai jos cum să-ți îngrijești corect tenul, atunci când e frig:

  1. Cremă mai grasă – chiar dacă cremele fluide sunt mai confortabile pe piele, deoarece sunt absorbite rapid, pe timp de iarnă este recomandat să folosești o cremă ceva mai grasă. Mai ales dacă tenul tău este unul de tip uscat. Cremele mai grase conțin procentaj mai mare de uleiuri, ceea ce e binevenit pentru tenul deshidratat. Aplică o cremă intens hidratantă înainte de culcare și tenul tău va arăta mult mai fresh dimineața.
  2. Cremă cu SPF – da, cremele cu SPF nu se utilizează doar vara. Și în perioada rece a anului, în timpul zilei este bine să folosim o cremă cu factor de protecție solară. Mai ales, atunci când avem parte de zăpadă și „soare cu dinți”.
  3. Bea apă – chiar dacă nu e cald afară, hidratarea corpului este la fel de importantă. Nu uita să bei suficientă apă pe parcursul zilei, deoarece de această hidratare va beneficia nemijlocit și tenul tău.
  4. Fondul de ten – atunci când e frig afară te gândești de două ori înainte de a aplica fondul de ten. Ei bine, dacă fondul de ten este unul hidratant, nu are niciun efect negativ asupra tenului tău. Dimpotrivă, acesta formează o barieră pentru fața ta și o protejează de factorii meteorologici de afară (vântul puternic, frigul, umiditatea). Important este să alegi un fond de ten potrivit. Acesta trebuie să fie unul hidratant (cât mai fluid) . De asemenea, este esențial să lăsăm crema hidratantă să intre bine în piele înainte de aplicarea fondului de ten și nu uita că baza de machiaj la fel trebuie să fie una hidratantă.
  5. Măști de față – pe timp de iarnă folosește mai rar măștile exfoliante și optează mai mult pentru cele hrănitoare, cu ingrediente care asigură tenul cu elementele nutritive necesare. Ingrediente cum ar fi: uleiul de măsline, uleiul de cocos, avocado, mierea sau chiar iaurtul.

     Sper că ți-a fost util acest articol. Aștept cu drag opinia ta în comentarii😘 O zi frumoasă să ai!

0 comentarii
37 likes
Articolul precedent: Sunt eu frumoasă?Articolul următor: Rochia sacou

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *