Cum să-ți iluminezi corect fața?

Iluminarea feței constă în accentuarea zonelor proeminente ale acesteia, pentru a le scoate în evidență. Acest pas se face după conturarea feței. Mai multe detalii despre contur, vezi aici. Rolul iluminării în machiaj este de a oferi un aspect sănătos, luminos și plin de vitalitate tenului. Și nu, nu sunt doar vorbe. Nu credeam nici eu în iluminare și nici nu-i vedem rostul. Până nu am încercat o dată și pur și simplu m-am îndrăgostit de efectul creat. Diferența chiar e notabilă. Aspectul tenului devine „wow”. Acum un machiaj fără iluminare, mi se pare incomplet.

     Iluminarea se face cu highlighter (iluminator). Un produs magic, care are în componența sa particule ce strălucesc la lumină. Deci îl aplici oriunde vrei să strălucești la propriu 🙂 . În mod normal, iluminăm următoarele zone ale feței:

     1. Pomeții – se aplică iluminator pe pomeți deasupra conturului, în formă de semicerc înspre sprânceană. Astfel se vor ridica pomeții, dând feței un aspect proaspăt.

iluminarea feței

     2. Nasul – se aplică highlighter de-a lungul nasului într-o linie subțire și pe vârful acestuia. Pentru o doză de strălucire în plus.

cum sa-ti iluminezi fata? iluminarea feței

     3. Arcada sprâncenelor – highlighter-ul pe arcada sprâncenelor oferă ochilor un aspect mai deschis și sprâncenei un look mai bine definit.

iluminarea feței

    4. Colțul intern al ochiului – acest truc îți va da luminozitate privirii. Îți reduce vizual din oboseală și te arată mai fresh.

iluminarea feței

     5. Arcul lui Cupidon al buzei superioare – iluminând această zonă, buza superioară va arăta mai plină, mai voluminoasă.

iluminarea feței

     Opțional se aplică iluminator pe bărbie și pe frunte în zona de sus a începutului spâncenelor.

cum sa-ti iluminezi fata? iluminarea feței

     Referitor la produse, alege ce-ți place mai mult. Sunt iluminatoare lichide, tip pudră sau chiar în formă de stick-uri. De asemenea, și nuanțe sunt o mulțime: de la auriu, argintiu și roz până la curcubeu. Folosește un iluminator care să se asorteze cu restul machiajului. Pentru zi de zi, recomand unul mai subtil. Mi-ar face plăcere să aflu în comentarii care este highlighter-ul tău preferat 😉 .

0 comentarii
69 likes
Articolul precedent: Cum să-ți conturezi corect fața?Articolul următor: Sfaturi pentru un machiaj de zi

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *