6 greșeli la aplicarea fondului de ten

Fondul de ten nu trebuie să arate pe fața ta ca o mască. Trebuie să fie pielea ta, doar că perfectă. Deseori, aplicarea fondului de ten nu ne oferă rezultatele așteptate. Acest lucru ar putea fi cauzat de anumite lucruri pe care nu le cunoaștem sau anumite etape de care nu ținem cont. Vezi 6 cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când aplici fondul de ten:

     1. Porii vizibili – această problemă este foarte ușor de corectat. Tot ce trebuie să faci este să aplici mai întâi un primer (bază pentru machiaj) și apoi fondul de ten. Acesta îți va închide porii și, de asemenea, va crește rezistența fondului de ten pe față.

     2. Culoarea feței diferă de culoarea gâtului – asta probabil e cea mai des întâlnită problemă și e cea care crează aspectul neplăcut de mască. Pentru a evita această greșeală, trebuie să știi cum să-ți alegi corect nuanța fondului de ten. Mai multe detalii, vezi aici.

     3. Urme de pensulă – uneori după ce aplici fondul de ten și treci la următoarele etape (contur, iluminare) observi că rămân urme de pensulă. Acest fapt poate fi cauzat de 2 lucruri: sau pensula nu e calitativă sau nu ai fixat fondul de ten cu pudră translucidă și din acest motiv, el se transferă.

     4. Fondul de ten curge sau îți strânge fața – asta se întâmplă deoarece nu ai ales produsul potrivit în funcție de tipul tău de ten. Tenul uscat necesită un fond de ten hidratant, iar tenul gras are nevoie de un fond de ten matifiant. Pentru a afla ce tip de ten ai, click aici.

     5. Urme de fond de ten la linia părului – în cazul în care se transferă fondul de ten pe linia părului, atunci nu te apropia atât de mult de păr, sau chiar dacă o faci, vezi să ai minim de produs în zonă.

     6. Efectul de „tortă” – probabil e una dintre cele mai neplăcute greșeli, deoarece arată foarte urât. Se privește dezgustător să ai un ten extrem de încărcat cu o tonă de produs. Nu exagera cu cantitatea și retușează foarte bine produsul, cu un burețel sau chiar cu degetele.

     Atunci când vei alege produsul potrivit tenului tău și-l vei aplica corect, vei avea la sigur rezultatul dorit. Și care e rezultatul dorit? Un ten perfect, nu? Sau măcar aproape perfect 🙂 . Sper că ți-a fost util acest articol. Nu uita să dai like și să-l distribui prietenelor tale 😉 . Zi frumoasă să ai !

0 comentarii
175 likes
Articolul precedent: Trucuri de frumusețe peste noapteArticolul următor: Bronz perfect în 4 pași simpli

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *