Cum să alegi fondul de ten?

Să-ți alegi fondul de ten potrivit uneori poate fi o adevărată provocare. Chiar dacă în magazin pare varianta ideală, când îl începi a folosi, relizezi că nu ți potrivește. Ei bine, asta probabil se întîmplă, deoarece ai făcut anumite greșeli în procesul de alegere. Vezi în continuare niște sfaturi de care să ții cont, atunci când îți cumperi un fond de ten:

     1. Alegerea texturii – sunt o mulțime de tipuri de produse cu texturi diferite. Și la sigur nu toate ți se potrivesc. Pentru a ști exact ce textură a fondului ți se potrivește cel mai bine, trebuie să-ți cunoști tipul tenului. Dacă încă nu știi ce fel de ten ai, atunci vezi aici cum poți afla simplu și rapid. Dacă tenul tău este unul uscat, atunci alege un fond de ten fluid, lichid și hidratant. Evită fondurile de ten de tip pudră, deoarece îți vor strînge fața și îi vor accentua urât zonele uscate. Dacă tenul tău este unul mixt, atunci poți opta pentru un fond de ten de tip stick sau unul lichid, pe care să le aplici cu un burețel umed. Dacă ai un ten gras, atunci alege un fond de ten lichid, dar cu efect de matifiere. Sau optează pentru unul de tip pudră. Ambele îți vor absoarbe excesul de sebum. Evită fondurile hidratente, deoarece vor curge sau se vor deplasa. Dacă tenul tău este unul foarte sensibil, atunci îți recomand produse care au în componența lor minerale.

     2. Alegerea nuanței – acest pas este extrem de important, întrucât nu vrem să arătăm ca și cum am purta o mască. Ca să-ți fie mai ușor să alegi nuanța corectă, numaidecât testează produsul. Și nu pe mână, ci direct pe față. Trasează o linie de pe obraz în jos înspre gât. Compară cel puțin trei nuanțe, trasate alături. Nuanța care dispare pe fața ta, este cea potrivită. Atunci când analizezi culorile, este esențial să te privețti în oglindă la lumină naturală – în fața geamului magazinului, sau eventual chiar în afara magazinului. Deoarece lumina din interior nu mereu arată corect culoarea. Și astfel riști ca fondul de ten, la lumină de zi să arate nepotrivit pe fața ta.

     3. Alegerea gradului de acoperire – da, știu că vrei să-ți acoperi toate imperfecțiunile, dar folosirea unui fond de ten cu acoperire mare zi de zi, îl încarcă și mai mult. Fondurile de ten cu acoperire mare sunt potrivite pentru un eveniment mai special, în care chiar ai nevoie de acoperire totală, pentru a ieși perfect în poze. Eveniment cum ar fi o nuntă, un bal sau în general un eveniment de seară. Zi de zi optează pentru un fond de ten cu o acoperire mică sau maxim medie. Iar dacă încă mai ai imperfecțiuni (acnee, cearcăne) pe care vrei să le ascunzi, atunci aplică un corector direct pe zona cu probleme. Dacă tenul tău este unul curat, atunci te sfătui să nu-l încarci zilnic cu fond de ten. Mai bine alege un BB sau CC cream, care pe lângă acoperire lejeră, mai au și alte beneficii. Pentru mai multe detalii, intră aici.

     Sper că ți-au fost utile sfaturile mele. Ține cont de ele data viitoare când alegi un fond de ten și la sigur vei face alegerea potrivită.

0 comentarii
66 likes
Articolul precedent: Determinarea tipului de tenArticolul următor: Care e nuanța ta de ruj roșu?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *