De ce să folosești apă termală?

Apa termală este încă un dar al naturii. Este extrasă din pămînt de la adîncimi de 4000 de metri. În timpul călătoriei sale, aceasta absoarbe diverse minerale ce-i conferă anumite calități adăugătoare. Astfel, apa termală mineralizată fortifică pielea pentru a lupta împotriva agresiunilor mediului, pentru un aspect vizibil mai sănătos și mai strălucitor. Plus la toate este foarte ușor de utilizat. Aceasta se pulverizează pe piele. Se lasă să acționeze cîteva momente, apoi se șterge delicat cu o dischetă de vată. Dacă o vei lăsa să se usuce singură, îți va da senzația că strînge fața. Acest fapt este cauzat de mineralele componente.

Există diverse companii care o extrag și o îmbuteliază. Cele mai renumite brand-uri sunt Vichy, Avene și La Roche Posay. Apa termală este recunoscută pentru numeroasele beneficii ce le are asupra pielii și anume:

  • calmează pielea iritată – fie că e iritată de la expunerea prelungită la soare, de la epilare sau de la transpirație. Spray-ul va calma pielea, redîndu-i senzația de prospețime, va reduce roșeața și va diminua mîncărimile;
  • reface tenul după exfoliere – este bine de utilizat apa termală în special după exfoliere, deoarece stratul de celule moarte a fost înlăturat, respectiv pielea este pregătită să absoarbă la maxim toate mineralele din apă;
  • fixează machiajul – aplicarea a două-trei pufuri, de la o distanță 20 de cm, ca un nor, are rolul unui spray fixant pentru machiaj. Important este să fie lasată să se usuce de la sine.

     Eu personal folosesc de mai mult de un an de zile apa termală de la Vichy și îmi place. Vichy Eau Thermale are o componență de 15 minerale precum: fier, potasiu, calciu, magneziu, siliciu sau cupru și antioxidanți. Iată ce fac aceste minerale: calciul protejează țesutul, potasiul contribuie la hidratarea celulor, siliciul regenerează, magneziul stimulează regenerarea pielii, combate oxidarea și încurajează vindecarea pielii, fierul oxigenează celulele, cuprul are rol inflamator, iar zincul ajută celulele pielii.

apa termala Vichy

     Dacă folosești și tu apă termală, spune-mi în comentarii care e preferata ta.

 

0 comentarii
9 likes
Articolul precedent: Cum folosim corect Beauty Blender-ul?Articolul următor: BB, CC sau DD cream?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *